Wednesday, 30 April 2014

1 Mei Hari Pekerja, Mat Sabu Mahu Pekerja Jadi HAMBA PakatanHari pekerja yang di sambut pada 1 Mei ini bakal di cemari dengan demontrasi haram oleh Pakatan Rakyat di Dataran Merdeka.

Sehingga artikel ini di tulis segala persiapan di beritakan sedang rancak di lakukan malahan kebanyakkan pemimpin PAS sudah pun menyatakan kesediaan mereka menyediakan bas bagi mengangkut ahli-ahli PAS untuk di bawa ke Kuala Lumpur.

Entah dari mana peruntukan yang di ambil , mungkin wang poket pimpinan PAS atau mungkin juga daripada peruntukan yang seharusnya di salurkan kepada rakyat atau mungkin juga hasil kutipan tabung-tabung di tempat ceramah.

Soal berhabis wang ringgit tidak menjadi hal buat masa ini kerana yang jauh lebih penting adalah memuaskan hati dan kehendak politik PAS serta sahabat sekutunya PKR dan DAP.

Timbalan Presiden PAS pula di lihat begitu bersemangat malah mahu semua pekerja dalam negara turun untuk menyokong Pakatan Rakyat bagi membantah kerajaan Barisan Nasional yang di dakwa melakukan rasuah dan penyelewengan.

Selain daripada itu Mat Sabu juga mahu supaya seluruh pekerja di Malaysia membantah pelaksanaan GST yang kononnya akan menyebabkan negara bangkrap.

Sesuatu yang cukup menggelikan hati apabila melihat hasrat dan tuduhan demi tuduhan yang di lemparkan terhadap kerajaan kononnya mengamalkan rasuah dan melakukan penyelewengan.

Jika di perhatikan tindak-tanduk pembangkang rasanya mereka jauh lebih mempercayai undang-undang dan sistem kehakiman bagi menentukan sesuatu tuduhan.Malahan beberapa pemimpin mereka juga sering kali menjadikan sistem perhakiman negara sebagai medan aksi saman menyaman sebelum ini.

Dalam soal ini mengapa agaknya tidak ada satu pun laporan polis atau laporan kepada pihak SPRM tentang tuduhan bahawa kerajaan mengamalkan rasuah dan melakukan penyelewengan ?

Di mana laporan tersebut ? Bukankah lebih baik sekiranya laporan di buat beserta bukti supaya pihak penghakiman boleh menjalankan tanggungjawab mereka !

Rakyat Malaysia perlu sedar bahawa segala yang laung-laungkan itu hanyalah cakap-cakap kosong tanpa bukti yang boleh di anggap sebagai fitnah terbesar di lakukan oleh mereka yang mengaku Islam seperti PAS.Malahan demontrasi yang di rancang pada 1 Mei nanti di lihat tidak ubah hanyalah satu lagi propaganda bodoh pemimpin pembangkang menghasut rakyat agar tutun ke jalanan untuk satu bantahan yang sebenarnya tidak punya asas dan bukti.

Apakah ini yang di namakan keadilan ? 

Menghasut rakyat agar menolak pelaksanaan GST dengan alasan ianya mampu menyebabkan negara bangkrap juga adalah satu lagi tuduhan dangkal daripada pembangkang memandangkan kerajaan telah memberikan penerangan tentang langkah-langkah yang bakal di ambil selain daripada mengurangkan kadar cukai yang selama ini di bayar oleh rakyat.

Pengurangan cukai daripada 10% ke atas menjadi hanya 6% di momokkan oleh Mat Sabu sebagai sesuatu yang boleh membangkrapkan negara ?

Sebenarnya ini merupakan agenda DAP dan PKR dengan menjadikan pemimpin serta penyokong PAS sebagai pencacai kepada hasrat mereka untuk terus membela taikon-taikon besar kaum cina dan terus menindas rakyat di peringkat akar umbi.

Ini jelas menunjukkan bahawa Mat Sabu dan Pakatan Rakyat mempergunakan pekerja demi kepentingan politik mereka walaupun 1 Mei telah di kuatkuasakan sebagai hari cuti bagi menghargai para pekerja di seluruh dunia.

Kepada semua pekerja ingatlah jadi jadi HAMBA kepada perjuangan songsang ini !

No comments:

Post a Comment