Wednesday, 30 April 2014

Countdown 1 Mei Hambar? #GST @anwaribrahim @RafiziRamli @ybz99
Kalau ikutkan pada sebaran, hebatlah dan gempar ler...

Kalau ikutkan perancangan dan cakap-cakap besar puak-puak PKR di Pandan Indah dan kawasan-kawasan sekitarnya, kiranya malam tadi, dua jalan utama Pandan Indah harus tidak akan boleh dilalui oleh mana-mana kenderaan kerana sesak teruk.

Bukan main-main wooo... Anwar Ibrahim datang sendiri berceramah di Pandan Indah. Kalau kata Anwar yang berceramah, jangankan manusia, jin dan syaitan pun ikut berhenti untuk mendengar ceramahnya.
Malangnya, apa yang dihajati tidak berlaku malam tadi. Walaupun tidak lengang, tetapi COUNTDOWN di Padang MPAJ Padang Indah pada jam 9:30 malam tadi, sungguh hambar. Jumlah kehadiran, kurang dari 600 orang walaupun barisan penceramahnya hebat-hebat belaka, termasuklah Anwar Ibrahim.

Antara yang turut berucap malam tadi adalah Adnan dari Kelantan (Royalti) yang menyatakan selama 25 tahun UMNO telah menzalimi rakyat Kelantan walaupun sebenarnya yang zalim adalah Kerajaan Negeri Kelantan yang tidak mempunyai sebarang idea untuk menjanakan pendapatan negeri selain daripada menagih tin milo dan tempurung kelapa meminta sedekah. Orang ini juga menyatakan, isu air di Selangor adalah isu mainan UMNO semata-mata sedangkan sebenarnya MASALAH AIR DI SELANGOR LANGSUNG TIDAK BERLAKU.
Disebabkan itulah, katanya, orang ramai perlu berhimpun pada tengah malam 1 Mei untuk menyatakan bantahan kepada kerajaan selain memberi amaran keapda pasukan keselamatan agar tidak mengganggu rakyat yang mahu menuntut keadilan dan menggulingkan kerajaan.

Turut berucap adalah Tiew Way Keng dan G.Manivanan, Ahli Parlimen Kapar yang menyatakan Barrack Obama TAKUT HENDAK BERJUMPA Anwar Ibrahim kerana Anwar Ibrahim adalah Ketua pembangkang di Malaysia. Dan menurut Ahli Parlimen Kapar itu lagi, UMNO sengaja menggunakan khidmat Syafie Abdullah untuk mengenakan Anwar Ibrahim kerana UMNO takut Anwar akan lebih majukan Selangor selaku Menteri Besar Selangor yang baru.
Tidak ada apa-apa yang baru melainkan cerita-cerita bohong yang diulang-ulang dan telah dijawab berkali-kali. Tiada apa-apa bukti yang dikeluarkan bagi setiap pertuduhan, melainkan bergantung sepenuhnya kepada KEBODOHAN para pendengar dan penyokong PKR untuk mengukuhkan pembohongan tersebut.

Yang pasti, Anwar benar-benar kecewa malam tadi dan kekecewaannya terluah dengan jampi serapah dan HARAMJADAHnya yang dikeluarkan dengan penuh emosi. Walaupun tidak dinyatakan secara terbuka kepada penganjur program berkenaan, sebaliknya melihat kepada memek muka dan bahasa badan Anwar Ibrahim yang menganggap, ketidakhadiran lautan manusia untuk mendengar temberangnya itu adalah disebabkan oleh 'campurtangan Najib', nyata dia marah dan bengang.

Macam mana Anwar dipanggil untuk berceramah sedangkan hadirin tidak sampai 500 orang?

No comments:

Post a Comment