Monday, 28 April 2014

@PDRMsia Tidak Perlu Tunduk Merayu Pada Orang Cina!


Ini hanyalah rintihan ikhlas dari Admin. Setelah melihat iklan pada banner ini, admin rasa PDRM seolah-olah tunduk dan merayu pada orang Cina Malaysia untuk menyertai polis padahal kita semua sedia maklum kebanyakan orang Cina terutama dari DAP hanya suka duit dan bukan berbakti pada negara pun. Buktinya? Ingat lagikah anda pada insiden Lahad Datu dan MH370? Hampir semua orang Cina mengutuk Polis dan ATM kita saban hari. Bila kita suruh mereka berdepan dengan musuh, mereka menyorok dan terdiam pula!

Selain itu, semasa forum bersama Presiden USA, Barack Obama di UM kelmarin, apabila Obama menjawab pertanyaan tentang pelarian Rohingnya dengan menyatakan secara general bahawa orang bukan Islam dan orang Islam perlu diberi hak sama rata, mereka ini terkinja-kinja bising dan mahu hak sama rata dengan orang Melayu Bumiputera.  

Jadi mengapa perlu PDRM merayu-rayu sehingga sanggup mengiklankan banner dalam bahasa Cina sedangkan kita semua tahu bahasa pengantar di MALAYSIA ialah BAHASA MELAYU. Semua rakyat Malaysia yang sejati akan faham dan perlu fasih bertutur dalam bahasa kebangsaan kita. Jadi, tidak perlu PDRM bersungguh-sungguh merayu mereka ini sehingga sanggup mengalih bahasa kepada bahasa ibunda mereka!

No comments:

Post a Comment