Thursday, 26 June 2014

KATHOLIK MALAYA Cabar Umat Islam dan Hina 1 Ramadhan,Mana PAS? @nikabdulaziz @KhalidSamad @Khalid_Ibrahim

Semalam, K.Sudhagaran Stanley dan Pengerusi Persekutuan Katholik Malaysia (CFM) Eu Hong Seng berikrar akan menentang keputusan Mahkamah Persekutuan membabitkan penggunaan kalimah ALLAH dalam penerbitan-penerbitan berkala berbahasa Melayu mazhab Kristian itu. 

Bahkan Stanley mengumumkan, dia akan memujuk PAS untuk berhimpun dan berdemonstrasi di tengah-tengah Kuala Lumpur sehingga ke Dataran Merdeka bagi mendesak Kerajaan Malaysia agar akur dan patuh kepada mereka dengan menyerahkan semula Bible berbahasa Melayu dan Iban yang dirampas dari ibu pejabat Persatuan Bible Malaysia di Petaling Jaya.

Tidak sahaja mengumpulkan ahli-ahli PAS, tetapi juga penganut-penganut agama lain termasuklah mereka yang telah murtad serta anggota-anggota LGBT untuk memastikan Kerajaan Malaysia akur dengan tekanan tersebut. Perhimpunan tersebut dikatakan mendapat tajaan luar biasa dari agensi-agensi serta pertubuhan-pertubuhan luar negara yang melihat Islam sebagai satu ancaman dan umat Islam sebagai kelompok manusia yang perlu diperdajalkan, dizalimi dan ditindas pada sepanjang masa.

Semalam baru cakap, hari ini keputusan telah dibuat.

Perhimpunan besar-besaran yang menggabungkan penganut semua agama yang bersetuju untuk berperang dan bermandi darah dengan umat Islam di Semenanjung di Dataran Merdeka itu akan dibuat pada 29 Jun 2013 bersamaan dengan 1 Ramadhan 1435.

Untuk pengetahuan pembaca, perang pertama yang dihadapi oleh umat Islam ialah pada 17 Mac 624 Masehi bersamaan dengan 17 Ramadhan Tahun Ke-2 Hijrah. Perang Uhud pula berlaku tanggal Sabtu 26 Mac 625 Masehi bersamaan dengan 7 Syawal Tahun Ke-3 Hijrah. Perang Khandak berlaku pada Syawal Tahun Ke-5 Hijrah.

Serangan yang dilakukan oleh puak-puak yang diketuai oleh K.Sudhagaran Stanley dan Eu Hong Seng itu sengaja dibuat untuk menghina dan memperlekehkan umat Islam yang mula berpuasa pada 29 Jun ini. Sekaligus mengulangi semula sejarah 1390 tahun lalu apabila Bani Quraisy yang menyembah berhala menyerang 313 tentera Islam di Badar yang menyaksikan 10,000 orang tentera Quraisy itu terbunuh dan Bani Quraisy kehilangan ramai pemuka utamanya.

Adakah sejarah 1390 tahun lalu kembali berulang dan kali ini di Bumi Malaysia, bukannya di Jazirah Arab?


Hanya mereka yang benar-benar beragama Islam sahaja yang tidak gentar dan tidak akan goyah dengan ancaman daripada K.Sudhagaran Stanley dan Eu Hong Seng yang dibantu oleh tentera-tentera kufar kaya di belakang mereka!!!

Barangkali PANGGILAN JIHAD sudah pun tiba untuk umat Islam di negara ini!!!

No comments:

Post a Comment