Sunday, 8 June 2014

MANA PAMPASAN YANG DIJANJIKAN WAHAI PAS? #PAS #PKR #KG.SG.PUSU #BANJIRKILAT @PAS @FriendsofBN1 @REALGel_Biru


Banjir kilat baru-baru ini yang melanda Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) bukan sahaja menjejaskan kebersihan persekitaran universiti tersebut, malah merosakkan harta benda awam seperti kenderaan dan kawasan kediaman pelajar.

Banjir tersebut juga turut membawa bencana kepada kampung berdekatan universiti tersebut iaitu Kg. Sungai Pusu.

Menurut salah seorang penduduk di situ yang giat menjalankan aktiviti pembersihan selepas banjir, tidak ada pihak berkuasa TERUTAMANYA pihak PAS yang didakwa BERIA-IA hendak memberikan bantuan, namun hanyalah GEBANG semata-mata.

Namanya pun keldai kepada DAP dan PKR, PAS takkan mampu nak berbuat apa-apa selain MENGEBANG JELAH YANG DIA MAMPU BUAT.

Air banjir bah kali kedua ini merupakan yang paling teruk dan PAS nampaknya TIDAK MEMBERIKAN SEBARANG BANTUAN KEPADA MANGSA BANJIR DI KAWASAN KAMPUNG TERSEBUT seperti yang dijanjikan enam bulan lalu, ketika banjir yang pertama. 

HATTA SURAU KAMPUNG SUNGAI PUSU YANG MENJADI TUMPUAN SOLAT BERJEMAAH PENDUDUK KAMPUNG PUN, TIDAK ADA BAYANG ANGGOTA JABATAN AMAL (amal la sangat) YANG HADIR MEMBERIKAN BANTUAN. YANG ADA HANYA SEORANG PENJAGA SURAU YANG BERTUNGKUS LUMUS MEMBERSIHKAN DAN MENGEMAS SURAU YANG TERJEJAS TERUK AKIBAT BANJIR TERSEBUT.

PAS ??? DIA JADI PAST TENSE JE LAH JAWABNYA. Sedarlah wahai PAS. Perjuangan mu biarlah berpijak di bumi nyata, jangan syok sendiri di dunia khayalan semata-mata.


Pampasan yang nak diberi kepada penduduk, entah ada entah tidak peruntukkan hendak diberikan. Hatta bantuan tenaga membantu mereka yang terjejas teruk, langsung tidak dihulurkan.

No comments:

Post a Comment