Tuesday, 28 October 2014

Aura #Anwar Yang Makin Pudar!Ajak Puluhan Lembu Rempuh Pagar UM,Hanya Ratusan Yang Berkumpul Di Stadium Mini 3K


Resmi lidah rasmi pembangkang seperti Malaysian Insider dan Malaysiakini adalah untuk melaporkan jumlah yang datang ke majlis yang dianjurkan oleh Anwar dan geng beliau. Semasa Bersih 2.0 dan 3.0 mereka dengan bangganya memperbesarkan angka yang hadir, dan biasanya akan dihebohkan berapa puluh ribu yang datang tanda sokongan kepada Ketum & Co.

Berlainan dengan semalam, walaupun pintu pagar UM dirempuh dan penyokong beliau diajak untuk menunjukkan support pada Anwar sebelum sabitan kes liwat II,hanya ratusan sahaja yang hadir. Tiada lagi ribuan macai yang menangisi pemergian Anwar ke penjara, yang ada hanyalah mahasewel yang rela didoktrin dengan penipuan Anwar.Malah kempen #RakyatHakimNegara turut gagal menarik tumpuan penyokong totok beliau. Flashmob yang dijayakan di beberapa kawasan mendapat sambutan yang sangatlah hambar lagi memalukan, hingga memaksa tuan punya idea, Rafizi Ramli untuk terbang ke Australia bagi mendapatkan simpati masyarakat antarabangsa. Tindakan beliau sebenarnya memakan diri sendiri kerana rakyat Malaysia rata-rata tidak bersetuju dengan campur tangan asing ke dalam masalah liwat individu bernama Anwar dan bekas pembantu beliau.  

Di sini timbul persoalan adakah ribuan yang hadir dalam program terdahulu merupakan macai totok PAS, yang kini sedang merajuk dengan layanan kurang ajar dari DAP dan PKR lantas mereka boikot sebarang program yang tidak melibatkan PAS?Ataupun sememangnya aura Anwar Ibrahim sudah pudar di mata rakyat. Bila dah tersepit nak kena humban dalam penjara, dia pujuk simpati rakyat dengan kempen #RakyatHakimNegara, tapi dia lupa masa kemaruk nak jadi MB Selangor dan pecat TS Khalid Ibrahim dulu,ada dia tanya pendapat rakyat?

1 comment:

Anonymous said...

Dia bagus hantar kat penjara Indon.

Post a Comment