Wednesday, 4 February 2015

#PBT #DAP:Tahniah #PAS dan #HajiHadi,Allah Telah Tunjukkan Jalan Sebenar. @nikabduh @nikabdulaziz @cmlimguaneng

videoWalaupun video ini panjang, namun admin seru pembaca untuk tonton sampai habis kerana pengisiannya yang sangat bagus. Nampaknya Haji Hadi dan PAS telah buka mata akan agenda tersembunyi kawan tahaluf mereka, DAP. Dari isu PBT yang dilihat akan lebih memecahbelahkan kaum sehinggalah kepada agenda DAP yang ingin meluaskan kuasa mereka di Kelantan, Sabah dan Sarawak melalui barua terbaru mereka iaitu PASMA.

Melalui ucapan beliau, Haji Hadi dilihat sudah tawar hati dengan kerakusan DAP yang semakin tamak untuk menambah kuasa. Diharap PAS dapat menjauhkan diri dari DAP laknatullah kerana sudah terbukti parti chauvinist itu hanya akan mensisihkan PAS apabila berkuasa kelak. Walaupun dalam video itu Haji Hadi masih enggan bertahaluf dengan UMNO kerana merajuk, namun beliau seolah-olah bersetuju untuk bekerjasama demi kebaikan umat Melayu Islam.

Pasal nak bertahaluf dengan UMNO tu tak apa kalau bukan sekarang kerana resmi orang tua merajuk, boleh bawa sampai ke mati. Namun, tolonglah PAS jangan lagi bekerjasama dengan DAP. Disebabkan undi orang-orang PASlah DAP dapat berkuasa,namun selepas memegang jawatan strategik dalam politik, mereka kecam rakan yang bawa kemenangan itu. Lebih teruk lagi apabila DAP mencuri ahli-ahli PAS yang liberal untuk menubuhkan PASMA dan siap dipanggil mengadap Khalifah Lim Guan Eng untuk memberi restu.


No comments:

Post a Comment