Friday, 6 February 2015

#Pray4PantaiTimur @nikabdulaziz @nikabduh Mangsa Banjir Di Kelantan Terima Bantuan Bersama-sama Kitab & Komik Ajaran Kristian


Penduduk di Kampung Slow, Machang yang rata-ratanya beragama Islam digemparkan dengan penemuan kitab dakyah Kristian beserta komik yang dikirim sekali dengan bantuan untuk mangsa banjir. Menyedari perkara tersebut boleh menggugat akidah umat Islam, Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Pasir Mas bersama beberapa NGO tampil membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pasir Mas, petang semalam.

Apa faedahnya buku dakyah Kristian yang berjudul Isa Al-Masih Kalimatullah dan komik Kisah Tentang Yesus Kristus kepada orang Islam yang menjadi mangsa banjir di Kelantan? NGO Kristian yang terlibat datang nak membantu meringankan kesusahan mangsa banjir atau sebenarnya mahu menyebarkan dakyah Kristian?

Sebelum ini Gereja Kristian cuba nak cabar kesucian Kalimah Allah SWT untuk disama tarafkan dan disekutukan dengan konsep ketuhanan triniti Kristian, sekarang NGO Kristian pula cuba nak dakyah agama mereka kepada mangsa banjir yang beragama Islam. Ini sudah melampau.

Di Kelantan berapa kerat sangat penganut agama Kristian? Lebih 95% penduduk di negeri ini menganut agama Islam dan mangsa banjir juga rata-ratanya beragama Islam. Jadi buku dan komik Kristian yang memuja Jesus itu semua tak diperlukan di sini.

Tapi bila buku dakyah agama Kristian disertakan bersekali dalam bungkusan bantuan banjir nampak sangat jelasnya NGO terbabit berniat nak menyebarkan agama Kristian di kalangan orang Islam. Satu tindakan biadap, kurang ajar dan tidak memahami sensitiviti agama.

Ini juga merupakan taktik penyebaran dakyah agama Kristian yang cukup jijik sekali. Secara tidak langsung kejadian ini seperti mahu mencabar kesabaran orang Islam dan jika dibiarkan berlanjutan tanpa tindakan boleh menimbulkan suasana tidak tenteram.

Kita harap pihak berkuasa akan menyiasat perkara ini dan berusaha membendungnya segera. Paling penting di masa akan datang, perlu ada koordinasi yang tersusun dan tapisan terhadap NGO yang terlibat dalam mana-mana misi bantuan supaya perkara sebegini tidak berulang.

1 comment:

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

Post a Comment