Monday, 23 March 2015

#GST: Blogger Seks Alvin Tan Sudah Insaf Dan Kini Macai #BN? #KitaLawan @gstmalaysiainfo @n_izzah @cmlimguaneng @tonypuaAgak terkejut juga admin membaca kenyataan berkenaan GST oleh blogger seks asal Malaysia, Alvin Tan yang kini sedang menetap di Amerika Syarikat. Alvin memang terkenal dengan kebencian beliau terhadap Malaysia dan kerajaan memerintah negara ini. Seringkali mengherdik Ketua Polis dan menteri-menteri di alam maya, kenyataan beliau yang terbaharu ni ada bunyi keinsafan sedikit. Mungkin kerana beliau baru sedar yang hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik negeri sendiri. Beliau sendiri mengakui kadar GST Malaysia masih di tahap rendah malah negara kita turut menghapuskan SST dan menggantikannya dengan GST. Sesetengah negara selain ada GST/VAT, mereka turut mewajibkan 'tips' kepada pengguna.

Setelah membuat kenyataan sedemikian, ramailah macai DAPigs yang menggelarkan Alvin sebagai barua BN atau dibayar BN seperti kebiasaannya. Sokong dasar kerajaan sedikit terus dilabel sebagai barua kerajaan. Sebenarnya, kenyataan Alvin ini mengesahkan lagi teori admin bahawasanya macai-macai PR ini meroyan dan merungut tentang dasar kerajaan kerana mereka belum pernah keluar Malaysia dan alami sendiri kepayahan bermastautin di negara asing yang kadang-kadang kalau sakit sedikitpun perlukan insuran! Masa tu baru sedar nikmat berada di Malaysia dengan sistem penjagaan kesihatan yang murah dan antara terbaik di dunia! 


2 comments:

Anonymous said...

Bagus pendedahan ini. Minta rakyat msia dinegara lain ceritakan pengalaman hidup masing masing spt alvin buat. Biar kaki protes d msia faham.

Anonymous said...

pembangkang malaysia memang bangang.....best kann alvin....baru ko tahu tinggi rendah langit...

Post a Comment