Tuesday, 10 March 2015

@n_izzah @tianchua @drwanazizah #AnwarVerdict #KitaLawan Pemimpin #PR Gelabah,Sedaya Upaya Kaitkan UMNO/BN Dalam Petisyen White House


Lawak melihat gelagat pemimpin pembangkang yang cuba mengaitkan UMNO/BN dalam kes petisyen bebaskan Anwar Ibrahim kepada White House yang telah dibatalkan oleh admin laman web White House sendiri. Dari Tian Chua sehinggalah kepada Ahli Parlimen DAP semuanya sepantas kilat menyalahkan kerajaan persekutuan, kononnya Najib telah mengarahkan supaya petisyen tersebut dibuang malah ada yang menuduh UMNO/BN telah mengupah penggodam untuk menggodam dan membuang petisyen tersebut.Inilah resmi pembangkang, semuanya salah UMNO/BN, tak pernah-pernah salah diri sendiri. Apa yang cuba mereka sembunyikan adalah fakta bahawasanya admin laman web tersebut berhak untuk membuang mana-mana petisyen yang didapati melanggar peraturan seperti penipuan alamat IP yang mana banyak tandatangan menggunakan alamat IP yang sama yang seterusnya membuktikan bahawa perbuatan mencukupkan tandatangan ini dilakukan oleh individu yang sama. Dipercayai semalam satu lagi petisyen yang meminta White House untuk tidak mencampuri urusan Malaysia mendapat lebih banyak tandatangan membuatkan Pakatan Rakyat panik dan terus mengarahkan Red Bean Army untuk menggunakan akaun sama dan tandatangan berulangkali sehingga dikesan admin laman web tersebut.

Ini bukan kali pertama UMNO/BN menjadi punching bag dan sering dipersalahkan jika PR dilanda musibah. Sebelum ini, UMNO/BN difitnah menjadi dalang Anwar Ibrahim gagal untuk memasuki Jepun sehingga mereka melancarkan gerakan memboikot produk Jepun (namun ironinya kebanyakan yang memboikot memakai kereta buatan Jepun).


No comments:

Post a Comment