Monday, 2 March 2015

#RON95: Rafizi Ramli Kaki Fitnah Meroyan Minyak Naik Harga? @ahmadmaslan @rafiziramli @khairykjKalau baca di Facebook sekarang, kita akan seronok membaca maki hamun dan sumpah seranah para penyokong dan pecacai Pakatan Rakyat ke atas Kerajaan Barisan Nasional.

Sebabnya, bermula pada tengah malam ini, harga RON95 dan diesel akan dinaikkan sebanyak RM0.25 bagi setiap liter.

Sebelum ini, tiga kali Kerajaan sudah menurunkan harga bahan api berdasarkan harga minyak mentah dunia. Ekoran kenaikan harga minyak mentah dunia kebelakangan ini selain kejatuhan Ringgit, menyebabkan Kerajaan perlu menyelaraskan semula harga bahan api di Malaysia.

Kita kembali mendengar tentang HARGA BARANG NAIK, segala-galanya naik dan BETAPA HARAMJADAHNYA KERAJAAN BARISAN NASIONAL!

Tetapi semasa harga minyak diturunkan ke paras terendah dalam tempoh 10 tahun iaitu pada kadar RM1.70 seliter, puak-puak yang sama, tidak pula merungut dan meminta agar para peniaga menurunkan harga barangan. Bahkan desakan menurunkan harga barangan dan perkhidmatan sesuai dengan penurunan harga minyak, telah menyebabkan mereka mempopularkan istilah RASIS. Desakan dan tuntutan menurunkan harga barang telah ditukarkan menjadi RASIS dan masing-masing mengutuk serta mengecam pihak yang meminta agar para peniaga menurunkan harga barang dan perkhidmatan sebagai RASIS.

Kini harga bahan api dinaikkan semula. Rafizi Ramli yang begitu berang kerana penurunan harga minyak telah menyebabkan taukeh-taukeh pam minyak mengalami kerugian, sudah tentu berasa lega dengan kenaikan ini. Apakah kali ini dia akan menyokong kenaikan atau pun dia juga sama seperti para penyokong Pakatan Rakyat yang serba tidak kena?

Jangan dihairankan sangat kerana puak-puak ini bukannya bijak sangat kecuali mereka hanya pandai merungut dan mengutuk!

Kenaikan harga minyak mereka bisingkan tetapi kenaikan segala macam cukai di Pulau Pinang dan Selangor, haram tak secuit membuka mulut mereka!


1 comment:

Admin SpotTheBloggers said...

Salam. Blog ini dipautkan ke spotthebloggers.blogspot.com .Mohon email kepada spotthebloggers@gmail.com sekiranya tn membantah. TQVM

Post a Comment