Friday, 28 August 2015

Agenda Utama #Bersih4 Yang Diutus Khas Dari #Singapura? #Malaysia #Merdeka #SehatiSejiwa


Berikut pendedahan seorang lelaki di Facebook bagaimana modus operandi yang dibuat oleh Bersih 4 telah diguna pakai di Singapura berdekad yang lalu.

Saya bukan ahli kpd mana-mana parti tetapi saya adalah seorg yg mencintai keamanan di Malaysia.... masih makan nasi dgn tangan kanan.

Arwah datuk saya ber khidmat sebagai Polis Sarjan "Special Branch" balai Polis akhir dia berkhidmat ialah di Selatar, Singapore. Bernikah dgn nenek berbangsa Cina berasal dari negara China berumur 15 tahun (nama Cina; Moi Chong See nama Melayu; Hajah Puteh krn dia puteh) berkeja sebagai buroh bagunan ( brick layer) bernikah. Tiap2 penumpang tidak berbayar dari negara China akan dijual kepada taukeh secara dilelong setibanya dipelabuhan dan di tattoo ditangan menandakan hak milik taukeh. Nenek saya diselamatkan oleh datuk saya dari dijual di kelab2 malam, kuasa polis masa itu. Kelebihan nenek ialah dialek yang jarang2 digunakan oleh kaum cina. Biasalah isteri cina datuk pun pandai tertutur dalam bahasa cina termasuklah juga dialek, kerana dialek diguna dirumah dengan emak kepada nenek dan 2 adik lelaki. Bapa saya anak tunggal dibenci berterusan oleh bapa suadara cina dan emak mentua ciina termsuklah kami cucu nenek saya disebabkan kami melayu dan juga Islam. Meraka lupa tambang kepal dari nagara China di tangong oleh datuk saya. Moyang atau emak kepada nenek cina saya hilang entah kemana sebabkan dia nyayok, datuk2 cina atau 2 orang adik nenek kaya raya di Singapore dan kami dibuang terus tidak mahu mengaku bersaudara. Saya pernah bertanya kpd moyang saya, sebab dia nyayok dia jawap pertanyaan saya... kena apa moyang benci sangat dgn kami? org melayu Islam, bodoh, pemalas, bangsat, semua burok2 bagi org melayu dari padangan org cina.
Semasa arwah datuk saya hidup, pernah saya bertanya kena apa melayu hilang kuasa di Singapore? Sebelum parti PAP di tubohkan
1. Singapore mesti keluar dari Tanah Melaya
2. Mengasut orang melayu sama melayu bergaduh seperti pergaduhan antara orang melayu di Jembatan Merah, Singapore
3. Perjumpaan ketua2 berbangsa cina sedunia di Peking, China pada tahun 1951 termasuklah wakil dari Malaya Dr Tan Chee Khoon (DAP Batu Road KL nicknamed "Mr. Opposition") ( sokongan dan dana)
4. sekat anak2 melayu yg pandai2 dari memasuki University dgn cara paksa masuk National Services
5. sekat tambahan binaan Mesjid dan robohkan Mesjid2 yang lama dan tidak boleh melaungan waktu azan.
6. sekat kenaikan pangkat bagi orang melayu.
7. robohkan perkampungan orang2 melayu. dan bayak lagi.
Saya bertanya lagi macam mana datuk tahu semua ni? jawapanya sebagai seorang Special Branch Polis Singapore dan dari dialek cina yg tak ramai yg tahu dan juga kelebihan Pedana Menteri Singapore pertama Lee Kuan Yew boleh bertutur 17 bahasa dan boleh juga membaca dan melulis jawi dan membaca ayat Quran.
Perjuwangan DAP belum selesai ....
Untuk pengetahuan anda;- David Marshall (ahli politik Singapura) berketurunan Yahudi yang membantu Kewangan, Tentera dan Politik utk Perdana Menteri pertama Singapore Lee Kuan Yew yang menubuhkan Parti PAP di Singapura ... Pernah Anda terpikir apa dah terjadi pada bangsa Melayu di Singapura sekarang (pegemis dinagara sendiri) .... inilah niat DAP utk Malaysia . Keinginan DAP ialah melayu sama melayu bergaduh dan berpecah mudahlah bagi DAP ambil kuasa. Pihak DAP mengapi-apikan lagi orang melayu. Besar kemungkinan DAP dibayari oleh PAP Singapore utk menjatuhkan bangsa melayu seperti di Singapore.

Sumber

1 comment:

Anonymous said...

Kalau tau,ajar org melayu jgn gaduh.belum terlambat.

Post a Comment