Monday, 24 August 2015

#Merdeka #SehatiSejiwa #Bersih4 @cmlimguaneng:#DAP Gila Kuasa Di Pulau Pinang,Bayangkan Jika Perintah Seluruh #Malaysia?

.


Makin lama makin melampau puak-puak DAPigs ni. Terutamanya di Pulau Pinang di bawah pentadbiran tokong Lim Guan Eng. Puak chauvinist ini sedar bahawa ideologi mereka akan mudah tersebar di peringkat sekolah (itulah sebab utama mengapa mereka asyik melawan kewujudan Sekolah Wawasan). Gambar bendera Malaysia dalam keadaan terbalik ini diambil di sebuah sekolah di Pulau Pinang jelas menunjukkan betapa kurang ajarnya puak chauvinist jika diberi peluang memerintah.

Selain bendera terbalik,semua orang sudah sedia maklum keengganan DAP untuk menggunakan tema kebangsaan, sebaliknya berdegil menggunakan tema "Bersih" sempena perhimpunan haram Bersih 4.0. Selepas terkantoi, barulah mereka nak coverline dan menukar tema kepada "Bersih,Cekap dan Amanah". Hasil daripada itu, Angkatan Tentera Malaysia yang bernaung di bawah Yang Dipertua Agong memutuskan untuk boikot perarakan pada tahun ini di Pulau Pinang.

Puak DAP ini memang patut diajar tentang hormat dan perlembagaan. Ironik sungguh bagaimana parti politik yang chauvinist dan rasis tapi enggan mengaku rasis yang pernah kantoi salah kira dalam pemilihan parti boleh menganjurkan Bersih yang kononnya mahukan pilihanraya yang bersih. Itu bershit namanya.No comments:

Post a Comment