Wednesday, 7 October 2015

Rita Rudaini Syukur Menang Kes Mutaah

Akhirnya kes pelakon Rita Rudaini dan bekas suaminya yang juga merupakan pemain pertahanan Johor Darul Takzim (JDT), Aidil Zafuan Abdul Razak selesai selepas Aidil diperintahkan oleh Mahkamah Tinggi Syariah untuk membayar wang saguhati penceraian sebanyak RM 30, 000 kepada bekas isterinya itu.

Itu merupakan 10 peratus daripada jumlah tuntutan mutaah sebenar iaitu RM 300, 000 yang diminta Rita, 39, selaku plaintif ketika dia memfailkan kes itu pada 7 Julai 2014. Rita Rudaini yang bersyukur atas kemenangan itu turut berkongsi kegembiraannya bersama peminat di laman Instagram beliau.

Dalam kapsyennya di Instagram, Rita menulis, “Alhamdulillah, orang menipu takkan ke mana. Allah sentiasa bersama orang yang dianiaya. Sebelum ini ada seorang hamba Allah mendakwa saya sebagai seorang isteri yang tidak layak untuk mendapat tuntutan mutaah iaitu haknya sendiri”.“Alhamdulillah Allah Maha Adil dan Maha Mengetahui. Syukur ya Allah. Kemenangan berpihak pada orang yang benar. Syukur, saya menang dalam kes mutaah dan saya telah diisytiharkan oleh mahkmah bahawa saya layak untuk mendapat mutaah,” antara kata-kata lain Rita di laman Instagram miliknya.

Sumber ERA

No comments:

Post a Comment